Koodaustaidot 2000-luvulle

Olen kolmekymppinen graafinen suunnittelija, joka monen muun tavoin iPhonen App Storea ja eräiden vihaisten lintujen menestystarinaa ihmeteltyään alkoi haaveilla, että josko sitä itsekin keksisi jonkin killer appin ja turvaisi eläkepäivät palatsissa Aruballa. No, kulttisuosiota nauttiva niché-applikaatio ja viikonlopun juomarahatkin kelpaisivat.

Kuva 1.0. Graafinen esitys kirjoittajan lähtötilanteesta

Ulkoasu hoituisi ja tuttavapiiristä saisi varmaan manguttua audiopuolen tekijät – näin ollen ainoa puuttuva yksityiskohta (idean lisäksi) on toteutus. Mikä voisi mennä vikaan? Siis ei muuta kuin opettelemaan!

Olen viimeksi ohjelmoinut teini-iässä C:llä, kun MS DOS oli vielä kova sana, ja Windows oli joku omituinen toimistotyyppien käyttämä lelu. Macintosheja oli toki jo olemassa, mutta ei meidän universumissamme. Tein yhden tunneliefektin ja yhden (kesken jääneen) pelin, jossa ammuttiin avaruusporoja pikseleillä. Näiltä pohjilta pitäisi sitten oppia iPhone-ohjelmointi ja mieluiten tulla miljonääriksi.

TV-sarja Aikahyppy (Quantum Leap) on aika osuva analogia tilanteestani – aikamatkustus-aiheen lisäksi myös siksi, että sitä esitettiin alunperin suurinpiirtein samoihin aikoihin, kun viimeksi naputtelin lähdekoodia. Sarjan päähenkilöhän oli tiedemies Sam Beckett, joka havahtui joka jakson alussa eri aikakaudella ja eri henkilön ruumiissa tehtävänään ratkaista jokin ”isäntähenkilönsä” ongelma. Minun tapauksessani Sam Beckett tosin näyttäisi varmaan lähinnä taannoisten Apple-mainosten ”I’m a PC” -mieheltä, joka heräisi kauhukseen vuodessa 2011 sen  ”I’m a Mac” -tyypin virnuillessa peilissä. Ja iPhone-applikaatio pitäisi saada aikaan keinolla millä hyvänsä.

Tämän vuosituhannen puolella töitä tehnyt ammattikoodari saanee näistä kirjoituksista irti yhtä paljon kuin Tuksun blogista. Oivaltavia pro-vinkkejä on siis melko turha odottaa – tämän blogin mahdollinen arvo lienee vertaistuki samankaltaisessa tilanteessa olevien kesken ja niiden poikkeuksellisen tyhmien kysymysten ratkominen, joihin dev centerien oppaat eivät vastaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: