Välihuomautus: ”FBCDN image is not allowed in stream…”

Moi pitkästä aikaa! En ole heittänyt lusikkaa nurkkaan, enkä myöskään devauspyyhettäni kehään, päinvastoin. Aika vain on ollut hieman kortilla viime kuukausina. Olen laatinut yhtä suhteellisen yksinkertaista taulukkonäkymiin ja -navigaatioon perustuvaa applikaatiota, mutta huomasin jossain vaiheessa, että sekin on turhan laaja ekaksi projektiksi ja näinä harvoina vapaina yön pikkutunteina edistettäväksi.

Palasin siis metaforiselle Moleskinelleni, valitsin jokseenkin järkevien softaideoideni pinosta kaikista simppeleimmän, ja aloin hommiin. Kyseessä on pikkuruinen yhden näkymän viihdeapplikaatio, ja se alkaa itse asiassa olla olennaisilta osiltaan valmis! Suosittelen muuten kaikille samankaltaisessa tilanteessa oleville: aloittakaa yhden screenin applikaatiolla! Tekemistä ja opettelua riittää ihan varmasti, ja toisekseen, osa maailman suosituimmista iOS-applikaatioista on (ainakin pintapuolisesti) simppeleitä yhden ruudun softia.

Tilanne softan kanssa alkaa olla sellainen, että jotakuinkin kaikki sellaiset ominaisuudet jotka eivät edellytä todellisella iVehkeellä testaamista, alkavat olla valmiina. Toisin sanoen, hurja kahdeksankympin sijoitus omaan Developer Programiin on lähempänä kuin koskaan. Jotta kaikki vapaa-aikani ei menisi omilla applikaatioraakileilla leikkiessä oikealla iPhonella, olen kuitenkin edellyttänyt itseltäni tämän ekan applikaation viimeistelemistä kaikilta muilta osiltaan ennen Developer-tilin avausta ja fyysisellä laitteella testaamista.

Yksi näistä ”muista osista” on ohjelmallinen Facebook-statuspäivitys, jota olen siis viime päivät (=yöt) opetellut. Ja se on myös tämän kirjoituksen pohjimmainen motivaattori.

Ja se varsinainen asia:

Siltä varalta, jos joku muukin sattumoisin haluaisi tehdä applikaatiollaan jotain niinkin poikkeuksellista kuin antaa käyttäjän liittää applikaatiosta lähettämänsä kuvan Facebook-statukseensa, eikä tunne tämän asian ympärillä kiehunutta kollektiivista devaajien raivoa, sanottakoon tässä: ei v**** onnistu.

Eli: kuvia voi uploadata FB:iin applikaatiosta käsin (helposti), käyttäjän seinälle voi laatia statuspäivityksen johon saa myös määritellä kuva-URLin, (helposti), näiden uploadattujen kuvien URLin pystyy selvittämään ohjelmallisesti FB graph API:n metodien avulla (pienellä perehtymisellä) mutta näitä nimenomaisia URLeja ei sitten saakaan käyttää statuspäivityksen kuva-URLeina (ei niin sitten millään).

Tulos on virheilmoitus, joka alkaa näin: ”FBCDN image is not allowed in stream…” – googlailemalla löytyy muutama tuhat devausblogia, jossa lainataan Facebookin ilmoitusta nähtävästi viime vuoden kesältä:

”We no longer allow stream stories to contain images that are hosted on the fbcdn.net domain. The images associated with these URLs aren’t always optimized for stream stories and occasionally resulted in errors, leading to a poor user experience. Make sure your stream attachments don’t reference images with this domain. You should host the images locally.”

Että se siitä. Eipä siinä muuten mitään, mutta jokseenkin turhauttaa pari viime yötä, jotka meni FB:n developer-dokumentteja kahlatessa ja yllämainittuja tekniikoita opetellessa. Että ehkäpä olisi voinut jossain getting started -osion kohdalla vaikka ilmoittaa, että kenties yleisimmin kaivattu toiminnallisuus sosiaaliselle applikaatiolle on kerrassaan kielletty FB:n toimesta.

Kylläpä taas hieman paremmin osaa arvostaa Applen Dev Centerin loistavasti laadittuja ja käyttäjälähtöisesti kirjoitettuja dokumentaatioita. Jobs 6 – Zuckerberg 0.

Ei mulla muuta, piti vain tulla vähän päästämään höyryjä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: